Blog: Geopend !

Hierbij verklaar ik mijn Reikipraktijk voor geopend! 1 oktober 2016

In mijn hoofd klinken deze woorden alsof ik het nodig heb om bevestigd te worden in wat ik al heel lang weet. Ik wil iets met Reiki.
Wat is dat “iets” dan? vroeg ik mij lang af. Het antwoord op deze vraag is heel simpel. Reiki geven aan anderen om hen te helpen en een eindje te vergezellen op hun pad naar heling, zowel lichamelijk als geestelijk.

Het klinkt misschien nogal zweverig. Maar in deze vreemde tijd waarin we opgeslokt worden door onze dagelijkse bezigheden die ons heel erg “in ons hoofd” houden is een terugkeer naar ons lichaam en ons gevoel van het grootste belang.
Niet voor niets hoor je iedereen over mindfulness en meditatie. De terugkeer naar je liefdevolle zelf, naar die ene die in jou huist en waar je soms zo slecht voor zorgt is van het grootste belang.

Het is belangrijk om naast al het rennen soms gewoon even stil te staan. In jezelf te keren en jouw lichaam eens te scannen. Voel van je tenen tot je kruin waar de energie stokt of waar je onrust huist. Adem een paar keer diep in en uit in alle rust en vraag aan je lijf wat je kunt doen om de onrust, de boosheid, het verdriet te helen. En dan is soms een heel eenvoudig “rust” “geen stress meer” “even pas op de plaats” het antwoord. Je voelt het vanzelf als je bereid bent te luisteren. Je lichaam weet precies wat je nodig hebt.

Daarom hou ik zo van Reiki geven of ontvangen. Je lichaam aanvaardt het direct als iets dat heel natuurlijk is en bij je hoort en het reageert ook zo prachtig door volledig te ontspannen.

En daarom zeg ik vandaag hardop en van harte tegen mezelf en wie het maar horen wil dat mijn praktijk geopend is!
Waarmee ik wil zeggen: ik hoop dat er veel mensen van mijn Reiki willen komen genieten of het van mij willen leren om zichzelf en anderen er weer gelukkig mee te maken! Mijn deur staat open nu.

Voorlopig is de enige die van deze actie gebruik maakt mijn eigen kat. Hij springt op de deurmat en begint al spinnend de mat te gebruiken als krabpaal. Tja dat kan natuurlijk ook.

Een warme Reikiknuffel van Jo-Else